Gazeta DITA
Notification Show More
Latest News
Dikur normë e mesdheut, sot privilegj i të pasurve, kjo është dieta që mban larg diabetin, tumoret dhe problemet e zemrës
Kryesore Lifestyle Shendetesi
Kush votoi nga opozita për Bajram Begajn?
Aktualitet Lajmi i fundit Politike
Rama i përgjigjet Berishës: “Nuk kemi pritur konsensus me të vdekur”
Aktualitet Lajmi i fundit Politike
Begaj president me 78 vota “pro”, Rama: I dhamë vendit një kryetar shteti normal, një figurë të pakontestueshme
Aktualitet Komunitet Kryesore Politike
Çmimet botërore të grurit bien me 10% duke u kthyer në vlerat e fillimit të prillit
Aktualitet Ekonomi Lajmi i fundit
Aa
  • Kreu
  • Opinion
  • Politikë
  • Ekonomi
  • Botë
  • Kronikë
  • Sport
  • Kulturë
  • Histori
  • Dita TV
  • Lifestyle
Reading: Ekspertë nga Irlanda për sigurinë ushqimore në Shqipëri
Share
Gazeta DITA
Aa
Kerko
Follow US
Gazeta DITA > Aktualitet > Ekspertë nga Irlanda për sigurinë ushqimore në Shqipëri
AktualitetLajmi i fundit

Ekspertë nga Irlanda për sigurinë ushqimore në Shqipëri

Leda Hysa
Published January 22, 2019
Share
SHARE

Ekspertë nga Irlanda që është vendi me sigurinë e dytë ushqimore më të mirë në Botë do të bëjnë ekspertizën e mallrave ushqimorë në vendit tonë.

Lajmin e bëri të ditur dje ministri i ri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Bledi Çuçi. I ftuar dje në emisionin “Debati në Channel One” të gazetarit Roland Qafoku, ai tha se shumë shpejt në Autoritetin Kombëtar të Ushqimit do të instalohet një grup specialistësh nga Irlanda bashkë me pajisjet moderne.

“Ata do të monitorjnë të gjithë zinxhirin e sigurisë ushqimore në të gjithë Shqipërinë që nga prodhimi e deri në momentin e konsumimit” tha ai.

Sipas ministrit ata do të sondojnë të gjitha ushqimet në vend duke nisur në ferma, fabrika dhe tregje.

“Kjo do të bëhet me qëllimin për të rritur sigurinë ushqimore dhe si një masë që do të sjellë rezultate të prekshme” tha Çuçi.

Fakti është që në media ka një sërë denoncimesh për shumë mallra ushqimore në treg që janë abuzivë.

l.h/ dita

Leda Hysa January 22, 2019
Share this Article
Facebook Twitter Email Print
3 Comments
  • P says:
    January 22, 2019 at 12:47 pm

    po shyqyr ….???

    Reply
  • MH says:
    January 22, 2019 at 1:26 pm

    Deri kur monizmi nuk kishte futur teknologjin e perpunimit te krematoriumit te kafsheve prodhimi i te cilit rriste me rendiment te larte prodhimin e vezve dhe te mishit te kfsheve si te imtave ashtu dhe te trasha njikohesisht dhe rritjen e qumeshtit garancia e ushqimit njerzor ishte nga ma cilesorit ne bote.Duke fillue nga fermeret e deri me perfundimin e perpunimit ne teknologjin e industrise se lehte ushqimore.Por edhe me kete futje te kesaj tekonologjie perseri dominonte ushqimi ma ekselenc per jeten e njeriut ne te gjithe boten.Jemi vete indikatoret qe po jetojme ne prendim dhe e themi me bindje qe ai prodhim ushqimore cilesor nuk e ka snji vend i botes sot per sot.

    Reply
  • MH says:
    January 22, 2019 at 1:28 pm

    Cdo ushqim organik (Medi Terrano)Mesdhetar.
    Deri kur monizmi nuk kishte futur teknologjin e perpunimit te krematoriumit te kafsheve prodhimi i te cilit rriste me rendiment te larte prodhimin e vezve dhe te mishit te kfsheve si te imtave ashtu dhe te trasha njikohesisht dhe rritjen e qumeshtit garancia e ushqimit njerzor ishte nga ma cilesorit ne bote.Duke fillue nga fermeret e deri me perfundimin e perpunimit ne teknologjin e industrise se lehte ushqimore.Por edhe me kete futje te kesaj tekonologjie perseri dominonte ushqimi ma ekselenc per jeten e njeriut ne te gjithe boten.Jemi vete indikatoret qe po jetojme ne prendim dhe e themi me bindje qe ai prodhim ushqimore cilesor nuk e ka snji vend i botes sot per sot.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright Gazeta Dita 2022. Te gjithe te drejtat e rezervuara

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?