Gazeta DITA
Notification Show More
Latest News
Dikur normë e mesdheut, sot privilegj i të pasurve, kjo është dieta që mban larg diabetin, tumoret dhe problemet e zemrës
Kryesore Lifestyle Shendetesi
Kush votoi nga opozita për Bajram Begajn?
Aktualitet Lajmi i fundit Politike
Rama i përgjigjet Berishës: “Nuk kemi pritur konsensus me të vdekur”
Aktualitet Lajmi i fundit Politike
Begaj president me 78 vota “pro”, Rama: I dhamë vendit një kryetar shteti normal, një figurë të pakontestueshme
Aktualitet Komunitet Kryesore Politike
Çmimet botërore të grurit bien me 10% duke u kthyer në vlerat e fillimit të prillit
Aktualitet Ekonomi Lajmi i fundit
Aa
  • Kreu
  • Opinion
  • Politikë
  • Ekonomi
  • Botë
  • Kronikë
  • Sport
  • Kulturë
  • Histori
  • Dita TV
  • Lifestyle
Reading: AKU: Furrat e bukës nën vëzhgim për tre muaj
Share
Gazeta DITA
Aa
Kerko
Follow US
Gazeta DITA > Komunitet > AKU: Furrat e bukës nën vëzhgim për tre muaj
Komunitet

AKU: Furrat e bukës nën vëzhgim për tre muaj

anazapta
Published November 29, 2013
Share
SHARE

Për tre muaj me radhë furrat e bukës duhet të jenë të kujdesshme me kushtet e higjienës dhe tregtimit të bukës, në të kundërt do të penalizohen jo vetëm me gjobë, por edhe me mbyllje të aktivitetit. Prej katër ditësh, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka zbarkuar në terren grupet e kontrollit për të verifikuar kushtet e higjienës në të cilat prodhohet buka, së bashku me formën e tregtimit të saj. “Referuar problematikave të evidentuara, është përgatitur dhe një urdhër i veçantë i drejtorit të AKU-së, Afrim Bakaj, i cili ka filluar nga zbatimi që më datë 25.11.2013 dhe do të zgjasë deri më 25 shkurt të vitit që vjen. Objekti i këtyre inspektimeve do të jetë kontrolli mbi kushtet e përgjithshme dhe specifike tё higjienës, ambalazhimin dhe etiketimin, standardet e përdoruara për prodhimin e bukës, lëndët e para, aditivët dhe ngjyruesit e përdorur, si dhe dokumentacionin shoqërues”, bëjnë me dije burimet zyrtare të këtij institucioni. Sipas tyre, nga kontrollet e deritanishme vlen për t’u theksuar se vërehet një përmirësim në lidhje me ambalazhimin dhe etiketimin e bukës. Përdorimi i ambalazhit të përshtatshëm (të certifikuar) për të qenë në kontakt me ushqimin, mbetet detyrim ligjor i operatorë të biznesit, si dhe objekt i rëndësishëm i kontrolleve të inspektorëve të AKU-së. Ambalazhi plastik është vërtetuar si ndotës shumë i rrezikshëm i ambientit. Nga ana tjetër, ky ambalazh është ndotës kur ndodhet në kontakt me ushqimin, në rastin konkret kur është në kontakt me bukën.

anazapta November 29, 2013
Share this Article
Facebook Twitter Email Print
3 Comments
  • marina says:
    November 29, 2013 at 4:13 pm

    grupit te kontrollit i lutem te shohe ; cilesine e bukes,se po hame ngjyre,peshen e saj,certifikaten mjeksore te personelit,ambalazhi eshte hallka efundit

    Reply
  • dritani says:
    November 29, 2013 at 11:51 pm

    Prodhuesit e bukes jane hajdutet me te medhenj te cilet po tolerohen. Perse te mos shitet edhe buka me peshë, gjersa eshte produkt si gjithe produktet e tjera? nje buke qe duhet te jete 1 kilogram me cmim 80 leke faktikisht eshte me peshe edhe 500 gram? Cfare behet keshtu, po na rrjepin te gjalle maskarenjt e bukes, pa llogareitur miellin qe prodhohet me grure krunde bagetish qe vjen nga serbia. Ju lutemi nderhyni ju si qeveri.

    Reply
  • Majla says:
    December 2, 2013 at 1:37 am

    Edhe furra si gjithe bizneset e tjera eshte privat dhe nuk eshte e thene qe pesha te jete 1kg. Shteti as qe i mbron fare furrat. Ti qe thua qe jane hajdute as qe e ke idene se sa e lodhshme dhe sa pak fitim ka ky biznes. Shteti ti veje tavan miellit qe leviz cmimi ne stratosfere. Dhe te heqe taksat sic ka premtuar, pastaj te kerkoje standarte

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright Gazeta Dita 2022. Te gjithe te drejtat e rezervuara

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?